G.S… și E. B., Ucraina …

 

… descrie conștiința istorică în rândul adolescenților ucraineni – roma ans non-roma – ca fiind extrem de scăzută: “. Ei chiar nu știu nimic despre această poveste”
G. S. a cerut 12 de colegii săi să ceară rudelor lor, ceea ce știu despre genocidul romilor. Toți participanții au răspuns că rudele s-ar auzi, probabil, una sau alta poveste, de obicei, la exterminarea evreilor și a “țiganilor” de la Auschwitz. Doar un singur coleg, a spus că el știe despre deportarea romilor români, pentru că familia apoi a trăit într-un sat, în care au fost aduși romi.

rudele G. S. ‘au puține amintiri ale anilor de război, puținii supraviețuitori au fost apoi copii și poate aminti doar rudimentar că romii români au fost abuzați de români și germani

In plus, G. S. și E. B. scrie despre termenul “genocid” juridic, și să descrie diverse rezoluții și convenții ale Organizației Națiunilor Unite. Din 1951 termenul de “genocid” constituie un concept juridic internațional. Atunci gasiti aici: https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume%2078/volume-78-I-1021-English.pdf

G. S. și E. B. se ocupe cu diferitele metode de asasinate, în special, prin comenzi speciale germane și “Einsatzgruppen”, care a investigat in special de romi să-i împuște. Un alt instrument de genocid a fost deportarea romilor și evreilor în lagărele de exterminare.

În regiunea lor de origine, pe teritoriile românești apoi în jurul Odesa și regiunea Nikolaev, apoi numit “Transnistria”, o altă formă de genocid a fost efectuat: Romii deportați au murit în principal, de foame, boli și privarea.
Numerele de încredere cu privire la totalul victimelor genocidului romilor nu exista – istoricii variaza de la 400.000 la 2,5 milioane.

Motivele pentru plaseaza genocid sunt auto-examinarea fasciștii germani ca numai arieni reale din Europa care au simtit superiori altor “rase” – dar aceasta este pur și simplu un nonsens, deoarece rromii, ca “arieni”, originea lor au fost de asemenea în zona de limbă indo-europeană.
O altă teorie a timpului a fost ca romi “elemente anti-sociale” reprezentate. În România, romii au fost defaimat ca o amenințare pentru “puritatea” a națiunii.